Προγνωστικά Ισπανίας: Οι μικρές της Μαδρίτης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Ισπανία: Οι μικρές της Μαδρίτης

Δημοσιεύτηκε: Γιώργος Τεριακής στις 09:13 03/01/2023

Αρχικά να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με υγεία κι ευτυχία. Το 2023 μπαίνει με νοκ-άουτ αγώνες για το κύπελλο στην Ισπανία. Τρίτος γύρος ή αλλιώς φάση των «32», με τη συμμετοχή και των τεσσάρων ομάδων που δεν είχαν παίξει ως τώρα, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπέτις και Βαλένθια. Χρειάζεται προσοχή, αφού μιλάμε για νοκ-άουτ παιχνίδια στην έδρα των αδύναμων και οποιοδήποτε λάθος δε συγχωρείται.
Δες εδώ όλα τα προγνωστικά Ισπανίας και εδώ όλα τα προγνωστικά στοιχήματος του Match Money.

Προγνωστικά Ισπανίας, προγνωστικά στοιχήματος

Προγνωστικά Ισπανίας: Από το Νεπάλ… στη Ρεάλ

Βγαίνουν ωραίες ιστορίες από τα ζευγαρώματα. Η Ρεάλ παίζει με την Καθερένιο, ομάδα της 4ης κατηγορίας, η οποία ήδη απέκλεισε Κόρδοβα και Χιρόνα. Μια μικρή ομάδα της περιφέρειας της Εξτρεμαδούρα, η οποία πήγε για μία εβδομάδα στο Νεπάλ! Ναι, καλά διαβάζετε, την τελευταία εβδομάδα του χρόνου ταξίδεψε στη χώρα της Ασίας, παίζοντας δύο φιλικά με την εθνική Νεπάλ, νικώντας 3-0 και 2-1. Το τουρ αυτό έγινε λόγω μιας συμφωνίας με φιλανθρωπική οργάνωση, που πραγματοποιήθηκε πριν μήνες και συνέπεσε λίγες μέρες πριν την υποδοχή της Ρεάλ. Μάλιστα, την ομάδα τίμησε και ο πρόεδρος της χώρας, Μπίντια Ντεβί Μπανταρί.

Η αποστολή της Καθερένιο στο προεδρικό μέγαρο του Νεπάλ.

«Χωρίς αμφιβολία, ο καθαρός αέρας του Τσομολούνγκμα θα δώσει στην Καθερένιο επιπλέον ενέργεια, χαρακτηριστικό των μεγάλων ορειβατών. Κλείσαμε αυτή την περιοδεία πριν από μήνες και δεν μπορούσε να γίνει το καλοκαίρι, γιατί στο Νεπάλ τότε δεν σταματά να βρέχει. Έπρεπε να είναι στον χειμώνα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Τρεις πτήσεις, Μαδρίτη – Ντόχα, Ντόκα – Κατμαντού, Κατμαντού – Ποκάρα, μιάμιση μέρα ταξίδι στο «πήγαινε» κι άλλο τόσο στο «έλα». Ενδιάμεσα τα δύο παιχνίδια, που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για την Ειρήνη», στο οποίο πρεσβευτές είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές Ρούμπεν ντε λα Ρεδ, Χούλιο Σαλίνας και Μίτσελ Καριλέρο. Οι τρεις τους ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα και όλοι μαζί επέστρεψαν στην Ισπανία στις 31 Δεκεμβρίου.

Τρεις μέρες μετά, φιλοξενεί τη Ρεάλ στο 7.000 θέσεων «Πρινθίπε Φελίπε» (όχι στο νεότευκτο τότε γήπεδο μπάσκετ της Σαραγόσα, που είχε παίξει ο Άρης στο Final Four του 1990), το οποίο φυσικά θα είναι κατάμεστο. Προφανώς και η «βασίλισσα» είναι το φαβορί, ακόμη κι αν παίξει με αναπληρωματικούς. Το 2 & Over 2,5 πληρώνει γύρω στο 1,50, αν ντε και καλά θέλει κάποιος ν’ ασχοληθεί. Εγώ δε θα το κάνω.

Προγνωστικά Ισπανίας, προγνωστικά στοιχήματος

Προγνωστικά ποδοσφαίρου: Η άμυνα της Λα Νουθία

Η Βαλένθια θα παίξει στο γειτονικό Αλικάντε (100 χλμ.) με τη Λα Νουθία, που έκανε την έκπληξη απέναντι στη Λας Πάλμας στον προηγούμενο γύρο, παίρνοντας την πρόκριση στα πέναλτι. Δείχνει ισχυρή στην έδρα της, με όπλο την άμυνα, αφού σε 9 επίσημα παιχνίδια εκεί φέτος, δέχθηκε μόλις τρία γκολ, το τελευταίο στις 16/10 και παραμένει αήττητη. Μάλιστα και τα 9 ήταν Under 2,5. Το 3.000 θέσεων «Καμίλο Κάνο» θα γεμίσει και η ομάδα του έμπειρου τεχνικού Θέσαρ Φεράντο (Ατλέτικο 2004-05) θα επιχειρήσει μια υπέρβαση. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, αλλά μπορεί να βάλει δύσκολα στις «νυχτερίδες». Το Under 2,5 στα προγνωστικά Ισπανίας τσίμπησε προς τα πάνω, ανεβαίνοντας γύρω στο 2,10-2,15. Έτσι, δείχνει ωραιότατο το Under 3 ασιατικό στο 1,70.

Σπόρτινγκ Χιχόν και Λεβάντε αγωνίζονται στη Σεγούντα και θα φιλοξενήσουν τις δύο μικρές μαδριλένες της Πριμέρα, Χετάφε και Ράγιο Βαγιεκάνο. Από τη μία θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν μια πρόκριση για το γόητρο, από την άλλη όμως παίζουν μεταξύ τους την Παρασκευή για τη Σεγούντα και η λογική λέει να παραταχθούν με αλλαγές, καθώς έχει μεγαλύτερη σημασία το ματς εκείνο. Η Σπόρτινγκ πέρσι απέκλεισε τη Βιγιαρεάλ και φιλοδοξεί σε μια ακόμη μεγάλη πρόκριση φέτος. Απουσιάζουν όμως ο τιμωρημένος φορ Τζούρτζεβιτς και ο σημαντικός χαφ Σαρφίνο, ενώ θα έχει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα της. Με ροτέισον λογικά και η Λεβάντε κόντρα στη Χετάφε, με τις τιμές εδώ να αδικούν τους φιλοξενούμενους. Θα πάρω τα δύο διπλά σε ασιατικό χάντικαπ 0, στο 1,75 της Ράγιο Βαγιεκάνο και στο 2,12 της Χετάφε.

Προγνωστικά στοιχήματος: Άρωμα Πριμέρα στο «Ταρτιέρε»

Παιχνίδι που έχει άρωμα Πριμέρα θα διεξαχθεί στο «Κάρλος Ταρτιέρε», με τους οπαδούς της Οβιέδο να θυμούνται κάτι από τα παλιά απέναντι στην Ατλέτικο. Δίψα για να δείξουν ότι ανήκουν κι αυτοί στα σαλόνια και κάτι 1,40 στο διπλό είναι της πλάκας. Αφήστε που η ομάδα του Σιμεόνε τα χρειάστηκε απέναντι στην Αρεντέιρο στον προηγούμενο γύρο. Μπορεί να περάσει εν τέλει, αλλά θα φτύσει αίμα για να το κάνει. Η αξία βρίσκεται στην κόντρα και το 2,67 στο +0,5 ασιατικό της Οβιέδο.

Κατάμεστο αναμένεται το «Κάρλος Ταρτιέρε»

Στο «Χοσέ Ρίκο Πέρεθ» του Αλικάντε, έδρα της Έρκουλες, θα παίξει η Μπαρτσελόνα με την Ιντερσίτι. Πρόκειται για ομάδα που δημιουργήθηκε το 2017, ξεκινώντας από τα τοπικά του Αλικάντε και πλέον βρίσκεται στην 3η κατηγορία. Το 2018 μάλιστα έγινε η πρώτη ισπανική ομάδα που εισήχθη στο χρηματιστήριο. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο Εμίλιο Ενσούε, άλλοτε άσος της Μαγιόρκα και με θητεία σε Σοσιεδάδ, Μίντλεσμπρο, Μπέρμιγχαμ, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού. Έχει κι άλλους έμπειρους, όπως ο εξτρέμ Καρμόνα (Σπ. Χιχόν), ο 35χρονος φορ Μπένχα (Χιρόνα, Έλτσε, κ.α.) και ο 41χρονος γκολκίπερ Μάνου Ερέρα (Έλτσε), ενώ προπονητής είναι ο Αργεντίνος Γκουστάβο Σιβιέρο, άλλοτε παίκτης της Μαγιόρκα. Θα καταφέρει το θαύμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα των αλλαγών; Φαντάζει δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Το G/G & Over 2,5 στο 2,87 πάντως μοιάζει λιγάκι υψηλό.

Όποιος ψάχνει για φαβορί, νομίζω πως Σοσιεδάδ κατά πρώτο λόγο και Οσασούνα κατά δεύτερο, έχουν σαφέστατο προβάδισμα έναντι σε UD Λογρονιές και Ταραγόνα. Από κοντά και η Βιγιαρεάλ, αλλά εδώ μου αρέσει περισσότερο το Over 2,5. Θέλουν προσοχή Μαγιόρκα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, το ίδιο και η Έλτσε, που την καίει περισσότερο το ματς με τη Θέλτα την Παρασκευή. Η Μπέτις λογικά κερδίζει, αλλά δεν αξίζει, το ίδιο και η Σεβίλλη εκτιμώ, για όλα το Εσπανιόλ – Θέλτα, αλλά και το Αλαβές – Βαγιαδολίδ.

Προγνωστικά Ισπανίας

Τρίτη

20:00  Λα Νουθία – Βαλένθια: Under 3 ασιατικό (1,70), Bet365

22:00  Λεβάντε – Χετάφε: 2 AH 0 (2,12), Bet365

22:00  Σπ. Χιχόν – Ράγιο Βαγιεκάνο: 2 AH 0 (1,75), Bet365

Τετάρτη

21:00  Οβιέδο – Ατλέτικο: 1 AH +0,5 (2,67), Bet365

22:00  Ιντερσίτι – Μπαρτσελόνα: G/G & Over 2,5 (2,87), Bet365

Προγνωστικά Ισπανίας, προγνωστικά στοιχήματος