Euroleague: Με ψυχολογία... Ευρώπης ο Ολυμπιακός - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Euroleague: Με ψυχολογία… Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Δημοσιεύτηκε: Δημήτρης Καναβαράκης στις 11:32 09/11/2018

Τις εφτά τελευταίες φορές που ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ για αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος απέφυγε την ήττα μόνο στη μία. Τέσσερις από τις έξι αυτές ήττες του ήταν με διψήφιες διαφορές. Σε πλήρη αντίθεση, τις δύο πιο πρόσφατες που πήγε εκεί στο πλαίσιο της Euroleague έβγαλε διπλό. Πέρσι με 87-85 στην παράταση και πρόπερσι με 79-77, ενώ εξέλιξη – «θρίλερ» είχε και ο αγώνας της σεζόν 2013-14 για το «Top 16», με τον Λοτζέσκι να αστοχεί στην τελευταία επίθεση, που θα έστελνε στην παράταση την αναμέτρηση.

Είναι άραγε τυχαίο; Δύο στα τρία και μια οριακή ήττα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, 1/7 στην Ελλάδα, σε τρεις σεζόν που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα.

Συναρπαστική προσφορά* ημέρας στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική και δεν νομίζω ότι εκπλήσσω κανέναν αν υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός παίζει με πολύ καλύτερη ψυχολογία στο ΟΑΚΑ υπό ευρωπαϊκή «στέγη». Δεν είναι επίσης κρυφό ότι ο Παναθηναϊκός έχει ευνοϊκή διαιτησία στα εντός έδρας ντέρμπι του πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει τα ίδια ερείσματα στη Euroleague, εκεί όπου ο Ολυμπιακός είναι «παρασκηνιακά» πιο ισχυρός.

Κοντολογίς, εκτιμώ ότι το 2,70 θα ήταν μια κανονική τιμή για το διπλό του Ολυμπιακού στη Basket League, στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση της Ευρώπης όμως είναι το λιγότερο «τσιμπημένη».

Αν βάλω στην εξίσωση και το ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει ακόμα να ψάχνεται στο τερέν, χωρίς τη δυνατότητα να συντηρεί μεγάλες διαφορές, καταλήγω στο ότι το διπλό του Ολυμπιακού με το χάντικαπ στους 5,5 πόντους είναι μια τιμή (1,75 στον Stoiximan) που αγοράζεις δίχως τύψεις. Είναι και η ομάδα του Μπλατ φέτος πιο «ψημένη» στα δύσκολα, έχοντας βγάλει με επιτυχία τρία ματς στα οποία προσφερόταν ως αουτσάιντερ εκτός έδρας, με Κίμκι, Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ (έστω κι αν ηττήθηκε από την τελευταία).

Στο ματς της Κίμκι με την Μπαρτσελόνα έχω επιλέξει ένα ειδικό, το συνολικό over του Αλεξέι Σβεντ σε πόντους, ασίστ και ριμπάουντ. Το line είναι στο 32,5 στο 1,87 στον Stoiximan.

Ρίχνοντας μια ματιά στα 5 φετινά παιχνίδια, βλέπουμε ότι ο Ρώσος σταρ το έχει πέρασει τις τέσσερις. Είχε συγκεκριμένα 42 με τον Ολυμπιακό και στα επόμενα 35, 34, 33 και 32. Ο λόγος που δεν το πέρασε βέβαια απέναντι στην Γκραν Κανάρια είναι ότι δεν χρειάστηκε, παίζοντας λιγότερο απ’ ότι σε όλα τα υπόλοιπα.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα στα παιχνίδια του μπάσκετ!

Ο απίθανος αυτός τύπος έχει σουτάρει 67 τρίποντα στα πέντε αυτά ματς (πάνω από 13 ανά παιχνίδι δηλαδή) – δείγμα ότι έχει απόλυτη ελευθερία πρωτοβουλιών από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η Μπάρτσα κράτησε στους 58 πόντους στο τελευταίο την Μακάμπι, αλλά στα εκτός έδρας δεν έχει βγάλει ακόμα μεγάλη αμυντική επίδοση. Στο τελευταίο «έφαγε» (και έχασε) 79 από τη Φουελαμπράδα, στη Βαλένθια είχε δεχτεί 85 και για την Ευρωλίγκα 95 από την ΤΣΣΚΑ και 87 από την Γκραν Κανάρια. Το πιο πιθανό είναι ότι μόνο αν τα «σπάσει» ο Σβεντ δεν θα καλυφθεί το line.