Θ. Χαρόπουλος: Λιγκ Καπ Ιρλανδίας, ένα αναγκαίο κακό… - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Θ. Χαρόπουλος: Λιγκ Καπ Ιρλανδίας, ένα αναγκαίο κακό…

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 16:51 01/04/2019

Έξι αγώνες περιλαμβάνει απόψε το πρόγραμμα του Λιγκ Καπ Ιρλανδίας, μία διοργάνωση με ελάχιστο ως ανύπαρκτο ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων της Πρέμιερσιπ, που κουβαλάνε δηλαδή και κάμποσο πρεστίζ, οι μάνατζερ τα αντιμετωπίζουν ως αναγκαίο κακό.

“Ασφαλώς και θα κάνουμε πολλές αλλαγές, έχουμε ένα γολγοθά 8 αγώνων τις προσεχείς 5 εβδομάδες και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αλλαγές”, λένε χαρακτηριστικά στην Ντάνταλκ, ενώ και η Σεντ Πάτρικς επίσημα ενημερώνει μέσω του πόρταλ της πως: “Ο Χάρυ Κένυ αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές”. Και αν αυτά συντρέχουν για ένα παιχνίδι μεταξύ Σεντ Πάτρικς και Ντάνταλκ, τι να περιμένει κανείς σε άλλα ματς;

Από πέρσι είχαμε κάνει μια σχετική κουβέντα, μάλιστα ούτε καν σε αυτή την εντελώς πρόωρη φάση, αλλά ακόμα και στα ημιτελικά, όταν η Κομπ υποδεχόταν την Ντάνταλκ και γράφαμε πόσο υποβαθμισμένος θεσμός είναι και λίγες ώρες αργότερα η Ντάνταλκ το επιβεβαίωνε σνομπάροντας το παιχνίδι για να παίξει σαν σε προπόνηση και να αποκλειστεί από μία διοργάνωση που μόνο έξτρα κούραση μπορεί να προσφέρει (κι ένα ευτελές ποσό στο νικητή του, για ευρωπαϊκό εισιτήριο ούτε καν…)!

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Σεντ Πάτρικς με την Ντάνταλκ σαν ονόματα, αλλά όπως βλέπουμε παραπάνω, αμφότερες οι ομάδες δεν… πολυψήνονται, άσε που έχουν και πράγματα να κρύψουν ο εν ας προοπονητής στον άλλο, αφού το σπουδαίο ματς δεν είναι το αποψινό, είναι αυτό σε μερικά 24ωρα, αφού την Παρασκευή συναντιούνται στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα! Ποιος ασχολείται με το Λιγκ Καπ;

Αρα; Είτε το παρατάμε, ή αναζητούμε κάποιο καλοπληρωμένο σημείο, έτσι δευτεριάτικο μπόνους για να πάει καλά η εβδομάδα. Και αφού συνειδητοποιημένα καταλήξουμε στο τι ακριβώς ψάχνουμε από το πρόγραμμα μπορούμε κάλλιστα να αναζητήσουμε τις ειδικές συνθήκες κάθε αγώνα.

Η Γουότερφορντ δεν δείχνει διατεθειμένη να παρατήσει το θεσμό, ακόμα κι αν γίνουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα της

Ο Αλαν Μέρφι της Γκάλγουεϊ ξεκαθαρίζει εν όψει Γουότερφορντ πως: “Είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα ματς της λίγκας και να δώσουμε ευκαιρία σε κάποια παιδιά να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη ομάδα”. Την ίδια ώρα ο Μάθιους την γηπεδούχου δεν έκρυψε πως έχει τόσο μικρό ρόστερ που δεν μπορεί να κάνει σαρωτικές αλλαγές, θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο θεσμό και παρότι θα δώσει χρόνο και σε παίκτες που περιμένουν να πάρουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, θα “χτυπήσει” το ματς. Υπ αυτό το πρίσμα το 1&O2,5 στο 2,20 του Stoiximan παίρνει αξία.

Στο Μποέμιαν – Κάμπιντλι, από πλευράς “Τσιγγάνων” δεν βγαίνει πρόθεση να αγωνιστούν τα δευτερότριτα, κυρίως γιατί ο Λονγκ “φτιάχνει” κορμό και έχει ξεκινήσει αρκετά καλά για να χαλάσει την ψυχολογία της ομάδας του για το τίποτα. Η Κάμπιντλι δεν έχει πείρα από τέτοια παιχνίδια και δεν θα το παρατήσει επίσης, άρα πάμε σε παιχνίδι ερωτηματικό με ξεκάθαρο προβάδισμα στο ακλόνητο φαβορί. Δεν έχει στοιχηματική αξία.

Τέτοια δεν υπάρχει -τουλάχιστον ξεκάθαρα- ούτε στο Μπρέι-Σάμροκ. Κακήν κακώς έφυγε από την Πρεμιέρ πέρσι η Μπρέι, αλλά βρέθηκε άνθρωπος να ηγηθεί, ανέλαβε να συμμαζέψει τα οικονομικά και πάει με αξιώσεις για άμεση επάνοδο φέτος. Στην Α division έπιασε κορυφή και έχει την Παρασκευή τρομερά δύσκολη έξοδο στη Σέλμπουρν, θα ρισκάρει κόπωση και τραυματισμούς για ένα ίσως χαμένο ματς με τη Σάμροκ; Η οποία επίσης είναι άγνωστο αν θα έχει βασικούς ή μόνο εναλλακτικές λύσεις στο αρχικό σχήμα της, ελέω Κορκ την Παρασκευή!

Και μια και είπα Κορκ, οι “επαναστάτες” παίζουν ντέρμπι απόψε, αντιμετωπίζουν τη γειτονική Κομπ Ράμπλερς και ο Κόλφιλντ δεν εκτιμάται πως έχει περιθώριο να σνομπάρει ιδιαίτερα το ματς, οι γκέλες που ήδη έχει κάνει στο πρωτάθλημα και ο σπέσιαλ χαρακτήρας της τοπικής μάχης το επιβάλλουν. Ιδιαίτερη δυναμική η Κομπ δεν έχει, άρα και αυτό το ματς πέφτει στην κατηγορία των στοιχηματικώς αζήτητων με τα 1,25 στον άσο να είναι άνευ ουσίας.

Ούτε μήνας δεν πέρασε από το διπλό της Σλίγκο στο Φιν Παρκ για την Πρέμιερσιπ

Τελευταίο ματς του προγράμματος το Φιν Χαρπς – Σλίγκο, αμιγώς Πρέμιερ η συνάντηση. H γηπεδούχος δεν θα έχει 3-4 βασικούς κατ’ ανάγκην (τιμωρίες και τραυματισμοί) στην αποστολή, με τον κόουτς Χόργκαν να παραδέχεται ευθέως: “Θα φρεσκάρουμε τα πράγματα, θα μπουν νέα παιδιά στην ομάδα, κάποιοι έχουν δείξει ότι αξίζουν μια ευκαιρία και θα την έχουν απόψε”.  Από την άλλη πλευρά η Σλίγκο, πάντα δυνατή εκτός έδρας την τελευταία διετία, θα πάει στο γειτονικό Μπάλιμποφεϊ χωρίς ο Μπάκλεϊ να έχει εκδηλώσει την πεποίθηση να παίξει με φουλ δευτερότριτα. Σωστά προσφέρεται ξεκάθαρα φαβορί η φιλοξενούμενη, αλλά το 2,00 του Stoiximan στο 2 έχει αξία. Το ότι σε αρκετές εταιρείες το ματς έχει αποσυρθεί, κάτι λέει άλλωστε. Όχι;