Προγνωστικά χόκεϊ - NHL: Επιλογές με αξία - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go
Προγνωστικά χόκεϊ, προγνωστικά NHL

NHL: Επιλογές που κρύβουν αξία

Δημοσιεύτηκε: Γιάννης Δρόσος στις 15:55 16/02/2021

Το βράδυ του Σαββάτου Pitsburgh Penguins και Washington Capitals τέθηκαν αντιμέτωποι για τρίτη φορά φέτος – όλες στην Πενσυλβάνια – με τους Pens να μετρούν ισάριθμες νίκες, δυο στην παράταση 4-3 (xGoals 2.43-2.41) και 5-4 (xGoals 3.06-2.53), και μια στην κανονική διάρκεια που είναι και η πιο πρόσφατη 6-3 (xGoals 2.83-2.66).

Προγνωστικά χόκεϊ: Να αποφύγουν το «σκούπισμα»

Ξημερώματα Τετάρτης (02:00) θα συναντηθούν για τέταρτη και τελευταία φορά και πάλι στο PPG Paints Arena του Πίτσμπουργκ με τους Caps να αναζητούν την νίκη που θα βάλει τέλος στο αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων, κάτι που έχει να συμβεί από το 2019.

Το αξιοπερίεργο με την ομάδα της Ουάσινγκτον είναι πως, αψηφώντας την πληθώρα απουσιών βασικότατων παικτών λόγω Covid-19, πραγματοποίησε εκπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ενώ από την στιγμή που άρχισαν να επιστρέφουν αγνοεί την νίκη.
Το σκορ του Σαββάτου είναι υπερβολικό και αδικεί τους Caps, με τα δυο γκολ των Pens να σημειώνονται στο τέλος σε άδεια εστία (empty-net) την στιγμή που οι «πρωτευουσιάνοι» πίεζαν για την ισοφάριση.

Παρά τις σερί ήττες, πάντως, οι Caps αποκτούν σταδιακά ρυθμό και αυτό διατηρεί την ηρεμία στις τάξεις τους. Το πόσο οριακές είναι οι τέσσερις αυτές ήττες φαίνεται και από τα συνολικά τέρματα 12-17 (χωρίς τα empty-net γκολ).

Μπορεί οι Penguins να μετρούν εφτά νίκες μέχρι τώρα στην σεζόν, όμως όλες ήρθαν έπειτα από ανατροπή του σκορ. Αυτό αποτελεί ρεκόρ, καθώς έγιναν η τέταρτη ομάδα στην ιστορία του NHL που τρέχει ανάλογο σερί με μίνιμουμ εφτά νίκες με ανατροπή.
Όσο και αν αυτό τους κολακεύει, ταυτόχρονα δημιουργεί προβληματισμό, το οποίο επεσήμανε και ο τεχνικός της ομάδας Mike Sullivan μετά το τέλος του Σαββατιάτικου αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά και αμφίρροπο παιχνίδι μεταξύ δυο ισχυρών ομάδων.
Οι Capitals θα παλέψουν με νύχια και με δόντια να αποφύγουν το «σκούπισμα» και με την εικόνα του πρόσφατου αγώνα σε συνδυασμό με την γενικότερη βελτίωση που δείχνουν από παιχνίδι σε παιχνίδι, εκτιμώ πως είναι ικανοί να πετύχουν τον στόχο τους και να επιστρέψουν σπίτι για μια σειρά πέντε σερί εντός έδρας αγώνων με ψηλά το κεφάλι.

Στοιχηματικά, οφείλουμε να πάμε συντηρητικά και να επιλέξουμε το διπλό του moneyline που προσφέρεται στο 2,10 από την Sportingbet.

Προγνωστικά NHL: Σπάνε τα ρεκόρ οι Islanders

Για τους New York Islanders τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όσους ακολουθούν την σειρά του NHL μέσα από το blog της Matchmoney. Με τον Barry Trotz στο τιμόνι έχουν μεταμορφωθεί, απέκτησαν χαρακτήρα και όραμα.

Με μόλις μια ήττα στα πέντε τελευταία – αυτήν από τους Penguins εντός έδρας με 3-4 στην παράταση -, οι «Νησιώτες» δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μετρώντας δυο σερί νίκες με Boston Bruins εντός με 4-2 (xGoals 3.44-1.38) και 1-3 (xGoals 1.43-2.22) στην έδρα των Buffalo Sabres ξημερώματα Τρίτης.

Ξημερώματα Τετάρτης (02:00) δοκιμάζονται σε back-to-back παιχνίδι με τους Sabres και πάλι στο γειτονικό Μπάφαλο, με τους δεύτερους να επιστρέφουν στην δράση μετά από απραγία δυο εβδομάδων εξαιτίας πολλών κρουσμάτων Covid-19.

Το Χόκεϊ είναι αναερόβιο άθλημα που παίζεται σε εξαιρετικά υψηλές εντάσεις. Αυτό σημαίνει πως ένας παίκτης και κατ’ επέκταση μια ομάδα χρειάζεται ρυθμό, κάτι που λείπει από τους Sabres την δεδομένη χρονική στιγμή.

Εκτός του ότι «πονάνε» ανασταλτικά με αρκετούς βασικούς αμυντικούς να βρίσκονται στο απουσιολόγιο, νέους παίκτες να ρίχνονται απότομα στην μάχη και δίχως να έχουν γίνει φιλικά προετοιμασίας, είναι ξεκάθαρο πως για να αποκτήσουν ρυθμό και συνοχή θα χρειαστούν χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι οι Islanders για πρώτη φορά στην ιστορία τους έπειτα από 3.746! παιχνίδια κατάφεραν να περιορίσουν αντίπαλο σε …μηδέν σουτ προς την εστία τους για μια ολόκληρη περίοδο, δεχόμενοι μόλις ένα στα τελευταία 23 λεπτά του αγώνα.

Οι Islanders αναζητούν την πέμπτη σερί νίκη κόντρα στους Sabres, κάτι που έχει να συμβεί από το 2002-2004 και εκτιμώ πως έχουν όλα τα φόντα να το πετύχουν. Το διπλό στην κανονική διάρκεια προσφέρεται στο τίμιο 2,15 της Interwetten.