Από 1,50 ως 3,00 το τρίο Κόνφερενς - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Από 1,50 ως 3,00 το τρίο Κόνφερενς

Δημοσιεύτηκε: Θοδωρής Χαρόπουλος στις 11:58 19/05/2021

Με τις ομάδες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να είναι ελάχιστες στα αρχικά του στάδια, το Κόνφερενς Λιγκ φαίνεται έτοιμο να εξυπηρετήσει αυτό για το οποίο υιοθετήθηκε αρχικώς από την UEFA. “Μία τρίτου επιπέδου διοργάνωση. Που θα προσφέρει την ευκαιρία για περισσότερα διεθνή παιχνίδια, σε περισσότερα κλαμπ, από περισσότερες ομοσπονδίες”. Αυτή ήταν -και παραμένει- η βασική, η επίσημη αιτίαση των επιτελών της Ευρωπαΐκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν παρομοιάσει το Κόνφερενς Λιγκ με το αλήστου μνήμης κύπελλο Ράπαν. Άλλοι με μία μετεξέλιξη του Κυπελλούχων, το οποίο καταργήθηκε για να πάνε οι ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και το ΟΥΕΦΑ την εποχή της τηλεοπτικής -και όχι μόνο- ακμής. Και υπάρχουν και αρκετοί που ανιχνεύουν μονάχα την σκοπιμότητα του σήμερα στην κίνηση αυτή της UEFA. Που βλέπουν ως μόνο μοναδικό κίνητρο την ενεργοποίηση περισσότερων ομοσπονδιών, ομάδων, παικτών. Ωστε έτσι να αυξήσουν το τηλεοπτικό και …εισιτηριακό κοινό. Να επιτευχθεί αύξηση κερδών ανοίγοντας την πελατειακή δεξαμενή και όχι τις τιμές, δηλαδή. Το αν θα πετύχει; Θα δείξει η πράξη και η προσεχής τριετία…

Oι Ελληνες και οι προκρίσεις

Η Stοiximan πάντως, έχει ήδη εντάξει στον προγραμματισμό της την διοργάνωση. Ειδικά όσον αφορά στα ελληνικά κλαμπ που θα μπουν στην βάσανο διεκδίκησης προκρίσεων μέχρι τους ομίλους του πρώτου Κόνφερενς Λιγκ. Αρχής γενομένης από τις 22/29 Ιουλίου για τον Β’ προκριματικό γύρο. Η κλήρωση για αυτά τα ματς θα γίνει μέσα Ιούνη. Η απόδοση εισόδου του ΠΑΟΚ σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ στο 1,50 δικαιολογείται και από την αγωνιστική δυναμική του κλαμπ, μα προφανώς και από το γεγονός ότι είναι σε θέση ο δικέφαλος του Βορρά να φτάσει μέχρι και την τελευταία κλήρωση ως ισχυρός (20.000 βαθμοί).

Ακολουθεί ως τύχη η ΑΕΚ με 1,75 της Stοiximan για είσοδο σε όμιλο. Η όποια διαφορά υπάρχει στις αποδόσεις, προφανώς προκύπτει από την τρέχουσα αγωνιστική εικόνα και την απαραίτητη η ενίσχυση που πρέπει να γίνει στην Ένωση. Αφού ως βαθμούς κατάταξης η ΑΕΚ είναι ελάχιστα πίσω από τον ΠΑΟΚ (19.500) και έχει εξίσου καλές πιθανότητες χαρακτηρισμού ως ισχυρή μέχρι τις τελευταίες κληρώσεις.

Ο τρίτος της παρέας, ο Άρης, είναι αυτός που έχει το χαμηλότερο seeding και άρα το δυσκολότερο πιθανότατα έργο στις επερχόμενες κληρώσεις. Οι δευτεραθλητές δεν έχουν συμπληρωμένη πρόσφατη πενταετία στην Ευρώπη. Θα μπουν στις κληρωτίδες με το ranking της Ελλάδας, το οποίο με 5,200 βαθμούς μόνο δεν υπόσχεται πλασάρισμα στους ισχυρούς πέρα από την πρώτη κλήρωση. Αυτός είναι και ο κυριότερος ίσως λόγος για τον οποίο η Stοiximan προσφέρει την πρόκριση του Άρη σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ στο …παχυλό 3,00. Απόδοση που ίσως να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αφού πιθανοί αντίπαλοι με πολύ υψηλότερο seeding στις κληρώσεις θα είναι και κλαμπ από ιδιαίτερα αδύναμα πρωταθλήματα. Φαντάσου, δηλαδή, να διεκδικεί πρόκριση έναντι του “ανίσχυρου” Άρη η “ισχυρή” Φέχερβαρ Ουγγαρίας. Η έστω η …ισχυρότερη ιρλανδική Ντάνταλκ (10.500).