Γιάννης Δρόσος: No Crosby, Malkin, Carter, Rust, Letang… No Problem - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go

Γιάννης Δρόσος: No Crosby, Malkin, Carter, Rust, Letang… No Problem

Δημοσιεύτηκε: Γιάννης Δρόσος στις 15:35 26/10/2021

Είπαμε, οι αριθμοί δεν αρκούν για ασφαλή συμπεράσματα, είναι όμως απαραίτητοι. Μας τα χάλασαν οι Flames εχθές με το πέμπτο γκολ που πέτυχαν πέντε δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της αναμέτρησης με τους Rangers, αντίθετα, Sabres, Hurricanes και Blues επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις με σχετική άνεση.

Τετάρτη 27/10 (02:00) Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning

Αυτό θα είναι το πρώτο back-to-back παιχνίδι για τους Lightning, οι οποίοι από την έναρξη της σεζόν δυσκολεύονται τρομερά να ορθοποδήσουν. Μετά τις εντός έδρας ήττες από Panthers και Avalanche, ήρθε και η πεντάρα από τους, θεωρητικά, κατώτερους Sabres για να αυξήσει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης δοκιμάζονται σε μια αφιλόξενη έδρα για τους ίδιους, έχοντας γνωρίσει την ήττα στις 13 από τις τελευταίες 16 επισκέψεις τους στο PPG Paints Arena την τελευταία δεκαετία. Οι Penguins αγνοούν επιδεικτικά τις σημαντικές απουσίες των Crosby, Malkin, Letang πραγματοποιώντας δυναμικό ξεκίνημα στην χρονιά με μεγάλες νίκες και τρομερές εμφανίσεις, όπως αυτή της πρεμιέρας στην Τάμπα (6-2), αλλά και η πιο πρόσφατη νίκη επί των Maple Leafs με 7-1. Το συγκεκριμένο matchup από όπου κι αν το πιάσουμε η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα προς τα αριστερά. 

Στο προηγούμενο άρθρο ανέφερα τα data των Bolts, δεν θα τα επαναλάβω, θα προσθέσω μόνο τον κακό, ως τώρα, απολογισμό του Vasilevskiy (3.12 GAA, .893 SV%).
Οι Penguins σκοράρουν κατά μέσο όρο 4.60 γκολ/αγώνα, αμυντικά έχουν το πέμπτο καλύτερο ποσοστό με 2.20 γκολ/αγώνα, ενώ ο Jarry εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του (1.47 GAA, .943 SV%). Αν πάλι εστιάσουμε στις καταστάσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα/μειονέκτημα, εκεί οι Pens υπερέχουν με μεγάλη διαφορά, έχοντας το καλύτερο ποσοστό Penallty Kill του πρωταθλήματος με 92.3% έναντι των Lightning (84.2%), ενώ στο Powerplay βρίσκονται στο 17.7% αντί 16.7% των Bolts. Για κάθε αντίπαλο η ιδέα του να κερδίσεις τους πρωταθλητές είναι πάντα δελεαστική και ανοίγει την όρεξη, αυτό είναι και το τίμημα για μια ομάδα που καταφέρνει να να βρίσκεται στην κορυφή ενός πρωταθλήματος. Δυο συνεχόμενες φορές. 

Η αγορά επιμένει να θεωρεί ξεκάθαρο φαβορί τους Lightning, ακόμα και σε μια δύσκολη για τους ίδιους έδρα, αλλά όπως έλεγε και ένας τίτλος στην επίσημη ιστοσελίδα του NHL μετά τον θρίαμβο επί των Leafs “No Crosby, Malkin, Carter, Rust, Letang… No Problem”. Άσος moneyline στο 2,25 από την Bet365.

Τετάρτη 27/10 (02:00) New Jersey Devils – Calgary Flames

Μια ομάδα που δείχνει πως υπάρχουν δυνατότητες να ξεχωρίσει είναι οι Calgary Flames. Πέρσι ανέλαβε τα ηνία τους ο έμπειρος Darryl Sutter και φαίνεται πως γίνεται καλή δουλειά με ξεκάθαρο πλάνο. Οι Flames είναι από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες με τρεις σερί εκτός έδρας νίκες με πιο πρόσφατο το χθεσινό 5-1 επί των φιλόδοξων Rangers. Το back-to-back στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρζεϊ δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση κόντρα στους ανταγωνιστικούς, φέτος, Devils, αν το ρεπορτάζ δεν ήταν ευνοϊκό για τους ίδιους. 

Από τους Devils, λοιπόν, θα λείψουν οι δυο βασικοί τερματοφύλακες, Jonathan Bernier (2.48 GAA, .910 SV% ) και Mackenzie Blackwood (3.04 GAA, .901 SV%), την θέση των οποίων πιθανότατα θα πάρει ο rookie Nico Daws, αλλά η σημαντικότερη απουσία είναι αυτή του playmaker, Jack Hughes. 

Δυο αμυντικογενείς ομάδες, υπό άλλες συνθήκες το συγκεκριμένο ζευγάρι θα το έκανα στην άκρη, όμως με τα παραπάνω και το μομέντουμ η ζυγαριά γέρνει υπέρ των Flames. 

Το διπλό του moneyline στο 1,95 από την Sportingbet, θα μπορούσε να βρίσκεται και χαμηλότερα.

Τετάρτη 27/10 (05:00) Vancouver Canucks – Minnesota Wild

Ομάδα με υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες οι Canucks του Vancouver. Μετά από έξι συνεχόμενα παιχνίδια στον δρόμο ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σπίτι τους για πρώτη φορά φέτος, εκεί όπου θα δώσουν μαζεμένα συνολικά εφτά αγώνες.
Μουδιασμένοι στο ξεκίνημα, στην πορεία έπιασαν ρυθμό και πλέον με δυο τεσσάρες με Blackhawks και Kraken αντίστοιχα φαίνεται να έχει ανοίξει η όρεξή τους. Για την τελευταία, μάλιστα, νίκη της αξίζουν τα εύσημα, ποτέ δεν είναι εύκολο να χαλάς το πάρτι ενός νεοσύστατου συλλόγου στην εντός έδρας πρεμιέρα. Οι Canucks το κατάφεραν χάρη και στις καθοριστικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Thatcher Demko (2.53 GAA, .924 SV%). 

Οι Minnesota Wild δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχω αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο σε αυτούς, δεν θα τα επαναλάβω. Χωρίς να εντυπωσιάσουν στις πρώτες πέντε αγωνιστικές πήραν τέσσερις νίκες στο όριο, ενώ στο πιο πρόσφατο με τους μετριότατους Nashville Predators, που ήταν και αγώνας back-to-back, έδειξαν σημάδια κόπωσης, πιέστηκαν, έτρεξαν και τελικά γνώρισαν την πρώτη ήττα της σεζόν με 2-5. Ξεκουράστηκε και επιστρέφει βέβαια στο αρχικό σχήμα ο βασικός Cam Talbot (2.68 GAA, .903 SV%), αλλά η γενικότερη εικόνα των Wild περισσότερο προβληματίζει παρά τον θετικό, μέχρι τώρα, απολογισμό.

Η αλήθεια είναι πως τα data των Wild υπερέχουν των Canucks, εκεί οφείλεται και ο φαβοριτισμός τους στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, όμως το Vancouver βγάζει ενέργεια, θα αντλήσει ακόμα περισσότερη από το κοινό του και την δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί το σετ ίσως θα έπρεπε να έχει ακόμα πιο μικρή απόκλιση. Ο άσος του moneyline στο 2,05 από την Bet365.