ΤΕΛ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Γιώργος Φράγκος: Υπερβολικός φαβοριτισμός στο κλάσικο

Δημοσιεύτηκε: Γιώργος Φράγκος στις 14:30 21/08/2021

Ομολογώ πως υπάρχουν κάποιες αγωνιστικές που από την πρώτη ματιά δεν μου αρέσουν καθόλου και τέτοια περίπτωση είναι η έβδομη της Λίγκα Προφεσιονάλ, η οποία ξεκίνησε από χθες. Σημεία υπάρχουν, κανένα όμως που να προκαλεί ενθουσιασμό, σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως και να είναι καλύτερο να στρεφόμαστε κατευθείαν στην επόμενη ελπίζοντας πως θα είναι καλύτερη.

Αν πάντως πρέπει να επιλέξω ένα σημείο από τα εναπομείναντα της έβδομης που ξεκίνησε από χθες με αρκετά απροσδόκητο τρόπο, σίγουρα αυτό είναι η κόντρα της Νιούελς στο κλάσικο. Δεν έχω σε εκτίμηση το οικοδόμημα του Γκαμπόα, πιστεύω πως έχει γυάλινα πόδια και σύντομα θα καταρρεύσει. Εκανε κάποιες νίκες εντός έδρας στην αρχή αλλά αυτό δεν λέει κάτι, ποιοτικά υστερεί, ακόμα στηρίζεται στις εμπνεύσεις του 40αρη Μάξι Ροντρίγκες και στο σκοράρισμα του 35αρη και με πολλούς τραυματισμούς στην πλάτη, Νάτσο Σκόκο. Εν προκειμένω, μόνο ο ένας θα είναι παρών, ο Μάξι θα λάμψει για άλλη μια φορά δια της απουσίας του, αφήνοντας τον Σκόκο μόνο του, χωρίς κάποιον να μπορεί να τον τροφοδοτήσει όπως εκείνος θέλει.

Η Ροζάριο δεν έχει πρόβλημα υλικού, τουλάχιστον όχι όσο η Νιούελς. Ο Γκονσάλες ζητάει ενίσχυση στην άμυνα και δεν έχει άδικο, μετά την αποχώρηση του Λάσο έχει δημιουργηθεί ένα κενό, όμως το δυναμικό που έχει στα χέρια του δεν έχει καμία σχέση με εκείνο της Νιούελς. Ο Ρούμπεν είναι επίσης προχωρημένης ηλικίας, όμως έχει πλαισιωθεί πλέον από τον Μίλτον Καράγλιο ενώ πίσω τους υπάρχει και ο Βέκιο ένας παίκτης με πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική ευφυία, ο οποίος δημιουργεί και εκτελεί με την ίδια ευχέρεια. Στη μεσαία γραμμή επίσης υπάρχουν αρκετές λύσεις ενώ κάτω από τα δοκάρια ο Μπρόουν με την εμπειρία και τις ικανότητες που έχει, παρέχει μια παραπάνω ασφάλεια που δεν μπορεί να εμπνεύσει ο απέναντι κίπερ, Αγκέρε, όσο αξιόλογος κι αν είναι κι εκείνος.

Δεν ωφελεί περαιτέρω ανάλυση, άλλωστε πρόκειται για κλάσικο και τα αγωνιστικά πολλές φορές είναι δευτερεύοντα. Εκείνο που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η Νιούελς δεν είναι τόσο φαβορί όσο λέει το σετ, ίσως και να μην έχει καν προβάδισμα. Αν το «Κολόσο» είχε κόσμο σαφώς και το 2,20 θα είχε λογική βάση, τώρα όμως που θα είναι άδειο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η Ροζάριο έρχεται από την απογοήτευση του αποκλεισμού από το Σουνταμερικάνα όμως αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της, καθότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ψυχολογικής επανάκαμψης από μια νίκη σε κλάσικο στην έδρα της μισητής αντιπάλου. Τσιμπημένο το 1,70 στο 2Χ, το ματς σηκώνει ένα ρίσκο παραπάνω στο 2 DNB το οποίο πληρώνει 2,35 στον Stoiximan.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ