Live betting - Ζωνταντό στοίχημα - MatchMoney

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Matchmoney on the go
live betting, live bet, ζωντανό στοίχημα

Live betting

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 14:09 23/12/2022

Στον οδηγό που ακολουθεί θα μιλήσουμε για το ζωντανό στοίχημα, live betting όπως ίσως το έχετε ακούσει περισσότερο. Και αν αναρωτιέστε προς τι η ξεχωριστή αναφορά, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Το ποντάρισμα σε ένα γεγονός σε εξέλιξη είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία από το στοίχημα όπως το έχετε γνωρίσει μέχρι τώρα.

Ναι, σύμφωνοι παίζει με την ίδια διαδικασία. Αλλά έχει εντελώς διαφορετικούς, δικούς του όρους. Όρους που αν γνωρίζεις και τους ακολουθήσεις πιστά, αυξάνεις σημαντικά την ευκαιρία να αποχωρήσεις με σημαντικά κέρδη. Στο κείμενο που ακολουθεί θα σας αναλύσουμε τους όρους που αναφέραμε και θα εξηγήσουμε τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης με όχι και τόσο μεγάλη εμπειρία για να αποκομίσει κέρδος από τον ζωντανό στοιχηματισμό.

Δες εδώ πώς παίζεις στοίχημα με Live Streaming.

Live Betting – πρώτα βήματα

Προφανώς και δεν είναι τόσο απλό, όσο το να συνδεθείς στην στοιχηματική σου και να ψάξεις το live section για να παίξεις ένα στοίχημα. Προϋποθέτει μια διαδικασία, τα βήματα της οποίας υπάρχουν στο κείμενο που ακολουθεί. 

Επιλογή στοιχηματικής

Ίσως το πιο βασικό από όλα τα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος παίκτης πριν ξεκινήσει να ποντάρει. Και όχι μόνο για έναν λόγο. Ξεκινάμε με τις αποδόσεις και την γκανιότα. Θα πρέπει να βεβαιωθεί ο παίκτης ότι οι αποδόσεις και στο live είναι ίσες ή υψηλότερες του ανταγωνισμού. Μόνο έτσι εξασφαλίζει το μέγιστο κέρδος από κάθε ποντάρισμα. Δεύτερον η «ανοχή» της στοιχηματικής. Τόσο στο ύψος των πονταρισμάτων, όσο και στην επιλογή συγκεκριμένων επιλογών όπως τα late goals (για τα οποία και θα μιλήσουμε αργότερα). Μια πλατφόρμα που δεν επιτρέπει μεγάλα πονταρίσματα ή που τιμωρεί εύκολα με όρια όσους παίζουν live, καλό είναι να αποφεύγεται.

Επίσης, μας ενδιαφέρει να έχει πολλές επιλογές και στο live, αν όχι όσες και στο pregame πρόγραμμά της. Βασικό στοιχείο είναι να έχει έμπειρους trader και όχι νευρικούς, από εκείνους που κλειδώνουν εύκολα και συνέχεια ένα γεγονός. Και τέλος να προσφέρει live streaming και cash out, που είναι απόλυτα απαραίτητα για όσους στοιχηματίζουν σε αγώνα σε εξέλιξη.

live betting, live bet, ζωντανό στοίχημα

Επιλογή λίγκας/αθλήματος/αγώνα

Μάλλον θα έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε σε αυτό το site, αλλά εμείς δεν θα σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε. Δεν ποντάρουμε σε ότι κινείται και σε ότι έχει μια μπάλα και παίκτες. Είναι κανόνας απαράβατος του στοιχήματος. Ποντάρουμε σε ότι ξέρουμε, αλλιώς κάνουμε τις στοιχηματικές ευτυχισμένες και δεν έχουμε τέτοιο σκοπό. Δεν έχει σημασία αν αποφασίσεις να ποντάρεις σε αγώνες γυναικείου μπάσκετ Φιλιππίνων, εμείς εδώ δεν κρίνουμε, αρκεί να έχεις γνώση του αντικειμένου. Η εξειδίκευση και στο ζωντανό στοιχηματισμό είναι απολύτως αναγκαία.

Καθορισμός κεφαλαίου

Λένε ότι οι Ελβετοί είναι οι αγαπημένοι παίκτες κάθε στοιχηματικής καθώς ποντάρουν για το κέφι τους και το χόμπι τους. Αναφαίρετο δικαίωμά τους. Εμείς από την άλλη ποντάρουμε για να κερδίσουμε. Έτσι, έχουμε ήδη στοχεύσει από την αρχή τον αγώνα ή τους αγώνες του ενδιαφέροντος μας και έχουμε προαποφασίσει το ύψος του μπάτζετ της ημέρας, αλλά και το ύψος των πονταρισμάτων. Το οποίο και πρέπει να παραμείνει σταθερό ανεξαρτήτως της όποιας ευκαιρίας μας δοθεί ή νομίζουμε ότι θα εμφανιστεί μπροστά μας.

Αγορές που ποντάρω στο live betting / στρατηγική

Το ποντάρισμα σε ένα γεγονός που είναι σε εξέλιξη προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις prematch επιλογές. Ενώ πριν κάνουμε την επιλογή μας για ποντάρισμα πριν την έναρξη ενός αγώνα βασιζόμαστε σε στατιστικά και νέα που έχουν να κάνουν με πιθανές απουσίες και άλλους παράγοντας και στοιχεία, στον ζωντανό στοιχηματισμό καλούμαστε να πάρουμε απόφαση με βάση την ίδια την εικόνα του αγώνα. Ας δούμε ποιες είναι οι επιλογές μας και πως μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε καλύτερα.

Γιατί χάνω στο στοίχημα; Δες την απάντηση εδώ.

Τελικός νικητής

Τις περισσότερες φορές είναι καλό να περιμένουμε την έναρξη του αγώνα για να ποντάρουμε στην ομάδα που θεωρούμε ότι θα αποχωρήσει νικήτρια. Αν το ποντάρισμά μας έρθει μετά από κάποιο διάστημα παιχνιδιού – το οποίο ποικίλει ανάλογα με τον αγώνα ή το άθλημα που μας ενδιαφέρει – και καλύτερες αποδόσεις θα έχουμε από τις αρχικές και σίγουρα εικόνα του ματς που θα μας δικαιολογεί αν όντως αξίζει τον τίτλο του φαβορί. Αν πάλι στο διάστημα αυτό το φαβορί δείχνει ότι έχει θέσει τις βάσεις για να «καθαρίσει» τον αγώνα, τότε προχωράμε στο επόμενο ποντάρισμα ή στον επόμενο αγώνα.

Over/Under goals

Εδώ μιλάμε για δύο στρατηγικές. Η πρώτη είναι το ποντάρισμα στο σύνηθες line, στο ποδόσφαιρο, είναι τα 2.5 γκολ. Αλλά μετά από κάποιο διάστημα όταν η απόδοση έχει ανέβει σημαντικά. Επίσης και με βάση την εικόνα του αγώνα μια άλλη άποψη μπορεί να υπερισχύσει. Μπορεί είτε να επιλέξεις μια πιο συντηρητική επιλογή ή να επιλέξεις ένα μεγαλύτερο line. Στο μπάσκετ από την άλλη η εξέλιξη του αγώνα δίνει την ευκαιρία και στον παίκτη και στον trader να εξορθολογήσει τα lines. Αλλά ένας έμπειρος παίκτης ξέρει πότε θα βρει την ευκαιρία για να ποντάρει.           

Κάρτες – live betting

Το αρχικό line στις κάρτες πριν ξεκινήσει ένα γεγονός είναι περίπου το ίδιο για την συντριπτική πλειονότητα των αγώνων. Και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είναι τόσο «βαρετή» αγορά. Κάτι όμως που σταματά να συμβαίνει όταν αρχίζει ο αγώνας. Ανάλογα με την εξέλιξή του και ενδεχομένως κάποια γεγονότα που μπορεί να συμβούν, έχει νόημα η ενασχόληση.

live betting, live bet, ζωντανό στοίχημα

Κόρνερ

Επίσης μια υποτιμημένη από τους περισσότερους παίκτες αγορά στοιχήματος. Η οποία όμως στο ζωντανό στοίχημα μπορεί να γίνει μια καλή ευκαιρία για να έχουμε κάποια σημαντικά κέρδη. Επιλέγουμε τον αγώνα με ομάδες που γενικά έχουν το κόρνερ στο παιχνίδι τους. Περιμένουμε την εξέλιξη και όταν η απόδοση μας το επιτρέψει ποντάρουμε. Επίσης, αν σε ένα παιχνίδι το φαβορί μείνει πίσω στο σκορ, είναι ένα καλό σημάδι να παίξουμε κόρνερ, δεδομένου ότι θα αυξήσει την πίεση.

Late Goal

Με αυτόν τον όρο εννοούμε το γκολ που θα μπει προς το τέλος του παιχνιδιού. Αν για παράδειγμα ένας αγώνας είναι 1-1 προς την λήξη του, ποντάρισμα σε late goal είναι η επιλογή του Over 2.5. Συνήθως η επιλογή μπορεί να γίνει μετά το 75’ όταν και η απόδοση θα είναι στο μεταξύ 1.75 και 1.80. Πολλοί είναι οι παίκτες που «αγοράζουν» την απόδοση σε αυτό το σημείο. Ίσως βέβαια – και ανάλογα με την εικόνα του αγώνα πάντα – να αξίζει να περιμένει κάποιος μέχρι το 80ο λεπτό όταν και θα αγγίξει τιμές διπλασιασμού.

Όσον αφορά τη στρατηγική σ’ αυτή την αγορά, είναι μια και μόνη. Επιλέγετε αυστηρά και μόνο παιχνίδια που υπάρχει κίνητρο. Στο πρωτάθλημα για παράδειγμα ένα φαβορί μπορεί να μην ρισκάρει όταν ο αγώνας είναι ισόπαλος. Σε τελική φάση όμως ομίλων ή νοκ-άουτ ή ακόμη σε τελευταίες αγωνιστικές πρωταθλήματος, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η ομάδα που θέλει το γκολ θα πάρει κάθε ρίσκο.     

Άλλα ειδικά στο live betting

Εδώ οι επιλογές μπορεί να είναι ο επόμενος σκόρερ, πρώτη ομάδα σε έναν επιλεγμένο αριθμό κόρνερ, καρτών και άλλα. Συνήθως είναι στοιχήματα με μεγάλες αποδόσεις και άρα υψηλό ρίσκο και άλλα με όχι τόσο σημαντικές πιθανότητες επαλήθευσης και χαμηλά όρια πονταρίσματος. 

live betting, live bet, ζωντανό στοίχημα

Live betting: τι πρέπει να προσέχεις

Χωρίς κάποια διάθεση πατροναρίσματος, στην παράγραφο που ακολουθεί θα παρουσιάσουμε τους «χρυσούς κανόνες» που κάθε παίκτης στοιχήματος θα πρέπει να ακολουθεί, ειδικά σε μια τόσο απαιτητική και γεμάτη αδρεναλίνη συνθήκη όπως ο στοιχηματισμός σε ζωντανό γεγονός.

Έλεγχος κεφαλαίου/πονταρίσματος

Από την αρχή θα πρέπει να καθοριστεί τόσο το συνολικό ποσό που μπορεί να διατεθεί για ποντάρισμα, όσο και το ύψος του πονταρίσματος ανά στοίχημα. Είναι σημαντικό και να το κάνετε και να παραμείνετε σε αυτό ακόμη και αν βρεθεί μπροστά σας μια μεγάλη στοιχηματική ευκαιρία που θέλετε να εκμεταλλευτείτε.

Όριο κερδών στο live betting

Είναι οξύμωρο, αλλά πρέπει να υπάρχει. Ένας παίκτης στοιχήματος παίζει για το μακροπρόθεσμο κέρδος και όχι για την αρπαχτή της ημέρας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με βάση το ύψος του μπάτζετ προκύπτει με ποσόστωση και το κέρδος που περιμένετε να έχετε. Μόλις το φτάσατε αποχωρείτε από τον στοιχηματισμό για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Δεν επιδιώκουμε ρεφάρισμα

Ακόμη και αν έχασες κάποια στοιχήματα στη σειρά δεν έγινε κάτι. Δεν το παίζουμε άνετοι με τα δικά σας χρήματα. Το μπάτζετ υπάρχει για να μην υπάρχει μεγάλη χασούρα τέτοιες μέρες που όλα είναι στραβά. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι κάποιες απανωτές ατυχίες επιβαρύνουν την ψυχολογική κατάσταση του παίκτη και έτσι δεν μπορεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Και το μόνο που καταφέρνει τελικά δεν είναι να ρεφάρει, αλλά να μεγαλώνει το εύρος των απωλειών.

Μένουνε σε αυτά που ξέρουμε

Σε αντίθετη περίπτωση με αυτή που παρουσιάσαμε νωρίτερα, υπάρχει και η επιτυχία. Η συνεχόμενη. Και από τη στιγμή που όλα τα στοιχήματα βγήκαν, γιατί να μην δοκιμάσετε και κάποια άλλα που παίζουν αυτή τη στιγμή. Έτσι κι αλλιώς η τύχη σας ευνοεί σήμερα. Λάθος. Δεν είναι η τύχη που σας οδήγησε στην νίκη. Είναι η μελέτη που προϋπήρξε. Και το να πάτε σε αχαρτογράφητα νερά είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να χάσετε ότι έχετε κερδίσει στην ημέρα. Ή έστω ένα μεγάλο μέρος τους.

Χρησιμοποιούμε το cash out στο live betting

Μπορεί να δείχνει σαν ένας προπονητής που κάνει αλλαγή τον παίκτη που πριν από λίγο έβαλε στον αγώνα ως αλλαγή. Και μπορεί και να είναι ακριβώς έτσι. Αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνετε. Το Cash-out υπάρχει για να διασφαλίσει κέρδος ή να μειώσει την απώλεια μιας κακής επιλογής. Προφανώς και μπορεί να γίνει και στο live στοίχημα και μάλιστα να έχει και καλά αποτελέσματα.   

Δες εδώ τι είναι το cash out στο στοίχημα.